Histoflash

In 2016 vieren we 200 jaar basisonderwijs in Reninge.  Voor de Vrije Basisschool 'de ladder' Reninge is 2016 dan ook een feestelijk jubileumjaar.   We organiseren een hele reeks activiteiten. 'Het Ladderfeest' op zaterdag 16 april 2016 met in de  namiddag Clown Rocky's Kriebelshow en 's avonds Café Chantant 'Het Zingend Schip' en een heuse 'Ladderfuif'.  Op zondag 29 mei 2016 het 'Jubileumfeest' met een viering om 11 uur, een optocht, een receptie en een prachtig namiddag-programma voor jong en oud. We voorzien o.a. een 'boeiende historische wandeling' een fotocollage, een klas van toen, het klooster van de zusters Annuntiaten, enkele 'histo-stops',...

We bouwen in de kapel een prachtige tentoonstelling rond '200 jaar school en klooster' en plaatsen bij heel wat activiteiten de komende 12 maanden, het jubileumjaar in de kijker.  Bezoek zeker ook onze facebookpagina (oud-leerlingenwerking) : http://facebook.com/200JaarVrijOnderwijsReninge Vanuit de Werkgroep 200 jaar Vrij Onderwijs Reninge, de leerkrachten van VBS 'de ladder' en in samenwerking met de oudervereniging Reninge-Noordschote worden alle activiteiten voorbereid en uitgewerkt. Ook brengen we maandelijks een 'histoflash' uit.  In dit eerste van 12 nummers, gaan we terug naar de stichting van de school te Reninge in 1816.  We maken er een onvergetelijk jubileumjaar van.

Geert Cool, directeur

Histoflash januari